НАБУ затримало посадовця СБУ на хабарі у понад мільйон гривень (ФОТО)

Детективи Національного антикорупційного бюро заявляють, що викрили посадовця Служби безпеки України на отриманні хабара у сумі 47,5 тисяч доларів (близько 1,2 млн грн).

Чиновника одного з міжрайвідділів Головного управління СБУ у Києві та Київській області затримали 24 квітня.

За даними НАБУ, він отримав від посередників 47,5 тисяч доларів за непритягнення до відповідальності осіб, які могли незаконно отримати посвідки на постійне або тимчасове проживання в Україні.

Хабар чиновнику передавали двома частинами, його було затримано під час отримання другої частини хабара у розмірі 36 тисяч доларів.

Детективи НАБУ переконані, що викрита особа могла діяти у складі злочинного угрупування.

Під час обшуку в авто працівника СБУ виявлено та вилучено хабар, документи, які мають значення для кримінального провадження, набої до нарізної вогнепальної зброї, а також речовину, схожу на наркотики.

Чиновника СБУ затримано, вирішується питання про повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Детективами НАБУ також проведено обшуки за місцем роботи затриманого, у помешканнях осіб, ймовірно причетних до скоєння злочину, а також у Дніпровському управлінні поліції ГУ НП у місті Києві.

Речниця СБУ Олена Гітлянська, коментуючи затримання посадовця, заявила, що Служба безпеки надає повне сприяння НАБУ щодо викритого співробітника.

Громадське телебачення

сбу корупція кримінал

Знак гривні
Знак гривні