Неймовірно, але прем'єр Вірменії виконав вимоги протестувальників і пішов у відставку

Прем’єр-міністр Вірменії Серж Сарґсян заявив про свою відставку. Рішення з’явилося на тлі масових протестів проти його призначення головою уряду.

Так виглядає святкування (прямий ефір):

«Ситуація, що склалася, має кілька рішень, але на жодне з них я не піду. Це не моє. Я залишаю посаду керівника країни, посаду прем'єр-міністра», – йдеться в заяві Сарґсяна, розміщеній на його сайті, - пише Радіо Свобода.

Він також додав, що лідер протестів Нікол Пашинян «мав рацію».

Протестувальники, які 23 квітня проводили акції 11-й день поспіль, звинувачували екс-президента в захопленні влади.

23 квітня до тисяч антиурядових протестувальників в Єревані приєдналися декілька десятків військових.

Затриманого раніше Пашиняна відпустили.

Напередодні на багатотисячному мітингу опозиції його учасники вирішили проводити мирні акції громадянської непокори щодня, а щовечора збиратися на площі Республіки незалежно від того, скільки людей затримає поліція. За офіційними даними, 22 квітня в Єревані затримали понад 200 людей. Внаслідок сутичок демонстрантів із поліцією в лікарні доправили 15 людей.

Протести почалися у квітні незадовго до призначення прем’єр-міністром Сержа Сарґсяна, який був президентом Вірменії 10 років.

Перед закінченням повноважень Сарґсяна Конституція Вірменії була змінена, країна стала парламентською республікою, реальна влада перейшла в руки голови уряду.

протести вірменія

Знак гривні
Знак гривні