До демонстрантів у Вірменії приєдналися священики та військові. Лідер протестів зник після арешту (ВІДЕО)

В Єревані 23 квітня до опозиційних протестувальників, які вимагають відставки прем’єр-міністра, колишнього президента Вірменії Сержа Сарґсяна, приєдналися близько двох десятків молодих людей у військовій формі на чолі з підполковником, який у руках несе вірменський прапор.

Вони заявили, що «єдині зі своїм народом».

Раніше участь у протестах також узяли священики.

Нікол Пашинян, лідер протестів, був заарештований, незважаючи на депутатську недоторканість - після цього місце його перебування невідоме.

Нікола Пашиняна, який очолює опозиційну парламентську фракцію «Елк», затримала поліція за звинуваченням у незаконному проведенні зборів. Як повідомив 23 квітня адвокат депутата Рустам Бадасян, йому невідомо, де перебуває Пашинян. Опозиціонер був затриманий незабаром після зустрічі з прем'єр-міністром Сержем Сарґсяном, під час якої сторонам не вдалося домовитися про початок діалогу.

У столиці Вірменії зранку паралізований рух на низці центральних вулиць. Крім того, сотні демонстрантів блокують вулиці і перекривають рух міського транспорту в різних районах міста в рамках оголошеної лідером протестів Ніколом Пашиняном кампанії мирної громадянської непокори.

У третьому за величиною місті Вірменії, Ванадзорі, страйкують працівниці місцевої швейної фабрики «Глорія».


"Вірменський Майдан" укотре пробують розігнати. Сутички з фаєрами. Лідери опозиції затримані (ВІДЕО)

За матеріалами української та вірменської служб Радіо Свобода

протести вірменія

Знак гривні
Знак гривні