Суцільний шторм, оточений циклонами. NASA оприлюднило відео пролітаючи над полюсом Юпітера (ВІДЕО)

Космічне агентство NASA показало відео, яке демонструє північний полюс Юпітера в інфрачервоному діапазоні.

Ролик був складений зі знімків, зроблених камерою на борту станції Juno.

Північний полюс Юпітера складається з одного гігантського шторму, оточеного вісьмома обертовими циклонами - всі вони мають більший діаметр, ніж наш Місяць. Це місце знаходиться на відстані близько 600 мільйонів миль від Землі, але побачити його можна завдяки новому тривимірному туру від NASA.

"До Juno ми могли тільки здогадуватися, як будуть виглядати полюси Юпітера. Тепер, коли Juno пролітає над полюсами на близькій відстані, можна збирати інфрачервоні зображення в полярних областях Юпітера і його масивних циклонів в безпрецедентній роздільній здатності", - сказав в заяві Альберто Адріані з інституту космічної астрофізики та планетології в Римі.

Цікаво, що хоча через червоно-жовтий, вогняний колір хмари здаються розпеченими, насправді вони досить холодні. Так, згідно з NASA, температура яскраво-жовтих хмар, показаних в ролику, становить близько -13 градусів Цельсія, в той час як температура темно-червоних - приблизно -83 ° C.

Автоматична міжпланетна станція Juno була запущена до Юпітера в серпні 2011 року. У липні 2016 року космічний апарат вийшов на орбіту навколо газового гіганта і почав наукову програму, мета якої - дослідження атмосфери, внутрішньої будови і магнітних полів газового гіганта.

Новий час

краса відео космос

Знак гривні
Знак гривні