Коломойський вважає, що йому їхати з Женеви в Україну було б необдумано, й підтримає на виборах будь-кого, крім Порошенка (ВІДЕО)

Олігарх Ігор Коломойський не приїжджає в Україну вже понад 8 місяців. Після того, як його «Приватбанк» націоналізувала держава, правоохоронні органи в Україні почали низку проваджень через можливі зловживання колишніх власників банку, а саме – ймовірне виведення мільярдів доларів з банку перед націоналізацією.

Окремо у Високому суді Лондона триває процес вже націоналізованого «Приватбанку» проти колишніх власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Він почався зі всесвітнього арешту активів колишніх власників банку і встановлення тижневого ліміту їхніх витрат – 20 тисяч фунтів.

Нині олігарх мешкає у Швейцарії, у квартирі в будинку біля Женевського озера, неподалік розташований і його офіс. Нещодавно журналісти програми «Схеми» зафіксували тут зустріч Ігоря Коломойського та його бізнес-партнера Геннадія Боголюбова із колишнім головою Адміністрації президента Порошенка Борисом Ложкіним.

Про що міг домовлятися олігарх із «людиною президента»? Які у нього стосунки з українським правосуддям? Чому він так довго не з’являється в Україні? І кого буде підтримувати на наступних президентських виборах?

Одне з помешкань Коломойського - в цьому будинку в Женеві

В інтерв'ю Радіо Свобода він сказав, що зараз повертатися в Україну йому було б необдуманим, а на виборах він підтримуватиме "будь-кого, крім Порошенка", а фаворитом вважає Юлію Тимошенко.

Розшифровка інтерв'ю

коломойський порошенко вибори тимошенко конфлікт

Знак гривні
Знак гривні