Вода піднімається. Рятувальники попереджують про повені на Дніпрі, Десні, Дунаї, Пслі та інших річках

Від 13 квітня триватиме розвиток весняного водопілля на рівнинних річках країни.

Про це з посиланням на ДСНС і Гідрометцентр пише Громадське.

типова зачарована Десна

На Прип'яті з добовою інтенсивністю на 1-5 см унаслідок продовження зростання рiвнiв води відбуватиметься подальше затоплення заплав (Волинська, Рівненська області), на Прип'яті (с. Рiчиця) можливе затоплення господарських споруд в окремих населених пунктах Ратнiвського району Волинської областi.

На 1-5 см підвищиться рівень води в середніх та нижніх течіях Сули, на Пслі, нижніх ділянках Ворскли, Орелі з подальшим затопленням заплав (Сумська, Полтавська області).

На 5-25 см підвищиться рівнь води на річках басейну Десни, з подальшим затопленням заплав та затоплення територій і об’єктів, розташованих на заплаві (частин населених пунктів, присадибних ділянок, перелив води через автодороги місцевого значення), очікується порушення транспортного сполучення в Чернігівському, Новгород-Сіверському районах.

Підвищення на 1-5 см спостерігатиметься на Верхньому Дніпрі у Чернігівській області з початковим виходом води на заплаву.

На українській ділянці Дунаю біля міста Вилкове зберігатиметься утримання рівнів води на небезпечних позначках (155-165 см) з підтопленням незаселених ділянок міста.

чернігівщина природа київщина одещина рівненщина погода волинь полтавщина

Знак гривні
Знак гривні