Британія направила субмарини на відстань ракетного удару по Сирії

Прем’єрка Великої Британії Тереза Мей розпорядилася направити британські воєнні підводні човни на відстань ракетного удару по Сирії. Це відповідь Лондона на застосування хімічної зброї режимом Асада.

Про це повідомляє The Daily Telegraph з посиланням на джерела, - пише Громадське.

Зазначається, що Мей також позачергово скликала надзвичайне засідання міністрів удень 11 квітня для обговорення подальших дій Лондона у цьому питанні.

Раніше ВВС з посиланням на поінформовані джерела повідомляло, що Тереза Мей готова підтримати військові дії проти уряду в Сирії без попереднього схвалення британського парламенту.

Президент США Дональд Трамп 11 квітня опублікував повідомлення у Twitter, в якому порадив Росії «готуватися до нових та розумних» американських ракет у Сирії.

У російському МЗС відреагували на заяву Трампа про «розумні» ракети в Сирії та заявили, що ракети «слід запускати в бік терористів».

Французьке видання Le Figaro повідомило, що після погрози Трампа у Сирії евакуювали головний штаб армії Асада.

Також Трамп назвав президента Сирії Башара Асада «твариною», коментуючи хімічну атаку в сирійському місті Дума провінції Східна Гута, що забрала життя щонайменше 70 людей. Волонтерська рятувальна служба «Білі шоломи» заявила, що внаслідок хімічної атаки постраждали понад 1000 людей і вже підтвердили 70 смертей.

британія сирія війна конфлікт ассад

Знак гривні
Знак гривні