От би нам так. Екс-президентку Кореї за корупцію засудили, екс-президента Бразилії заарештують

У Південній Кореї визнали винною в корупції та зловживанні владою екс-президентку країни Пак Кин Хе — її засудили до 24 років ув'язнення.

Тим часом суд Бразилії виписав ордер на арешт екс-президента країни Луїса Інасіу Лули да Сілви. Його вже засудили раніше до 12 років ув'язнення за обвинуваченням у корупції. Досі він, попри це, перебував на свободі.

Корея

Нагадаємо, що у Південній Кореї стався корупційний скандал, унаслідок чого президентці Пак Кин Хе оголосили імпічмент. 10 березня Конституційний суд Південної Кореї остаточно затвердив імпічмент президентки.

65-річну Пак Кин Хе звинуватили в змові зі своєю подругою Цой Сун Сіль для чинення тиску на великий бізнес країни.

Слідство вважає, що від її дій постраждали такі компанії, як Samsung, Hyundai Motor, POSCO, KT.

Бразилія

У липні 2017 року Лула був засуджений до 9,5 років в’язниці, але пізніше рішенням суду вирок був збільшений до 12 років і одного місяця.

У вересні 2017-го генеральний прокурор Бразилії Родріго Жанот висунув звинувачення в корупції двом колишнім президентам країни Луїсу Інасіу Лулі да Сілві і його наступниці Ділмі Русеф.

«У прокуратурі вважають, що колишні президенти сформували структуру для виведення коштів із державної нафтогазової компанії Petrobras та інших компаній і фондів», — ідеться в повідомленні.

За словами прокурора, про це знали і брали участь іще шестеро членів правлячої Партії трудящих Бразилії: екс-міністри Антоніу і Филью, Гідові Мантега, Едін Сілва і Паулу Бернарду, сенатор Глейз Хоффманн і колишній завідувач партійними фінансами Жоау Вачара Нету.

Генпрокурор уважає, що угруповання працювало під прямим керівництвом Лула да Сілви. Імовірно «Партія трудящих» могла отримати близько 480 мільйонів доларів.

За матеріалами Громадського телебачення

корея Бразилія корупія

Знак гривні
Знак гривні