В цех оборонного заводу кинули дві гранати, одна з них вибухнула

5 квітня о 02:05 у приміщенні виробничого цеху черкаського державного підприємства "НВК Фотоприлад", де виробляють прилади нічного бачення для оборони, кинули дві гранати.

Про це пише "Укроборонопром", оскільки завод "Фотоприлад" входить до його складу.

На місце події викликано представників поліції, СБУ та ДСНС. При огляді приміщення, за слідами воронки та уламків, констатовано підрив однієї гранати типу РГД-5 та зафіксовано ще одну гранату цього типу, що не розірвалася через невитягнуту повністю чеку.

У результаті вибуху постраждалих осіб немає. Вибухом вибито вікна.

Генеральний директор ДК "Укроборонпром" Павло Букін повідомив, що готується розпорядження про підвищення заходів безпеки на підприємствах Концерну.

Правоохоронці наразі аналізують знайдені докази та записи камер спостереження, які могли зафіксувати зловмисників. На підприємстві не переривалися виробничі процеси.

Черкаський завод "Фотоприлад" – стратегічне для оборонної галузі України підприємство, яке спеціалізується на розробці та виготовлені приладів нічного бачення, систем прицілювання, наведення і керування вогнем для бронетанкової техніки та військової авіації.

Високотехнологічна продукція підприємства застосовується у танках "Булат" та "Оплот", а також у протитанкових ракетних комплексах вертольотів.

кримінал черкащина

Знак гривні
Знак гривні