Ганьба гірша за смерть. Герой Волошин міг застрелитись тому, що його змушували взяти участь у корупційній схемі (ДОКУМЕНТИ)

Сьогодні в Миколаєві відбувається прощання з Владиславом Волошиним. 18 березня стало відомо, що у себе вдома застрелився народний герой України, бойовий пілот, в. о. директора КП «Миколаївський міжнародний аеропорт» 29-річний Владислав Волошин. За інформацією, отриманою від знайомих Владислава, останнім часом у нього були конфлікти з головою Миколаївської обладміністрації Олексієм Савченком.

Йдеться про реконструкцію злітно-посадкової смуги і про акт перевірки. У аудиторів виникли питання з приводу 70 мільйонів гривень. Владислав мав намір оскаржити претензії в суді. Але керівнику, який «повністю відповідав за всі тендери», зробити це не дозволили. Визнання ж висновків комісії фактично перетворювало Волошина на фігуранта кримінальної справи.

Про це пишуть Радіо Свобода, Лівий Берег, Миколаївські вісті, Нова газета

Після того, як Владислав звільнився зі Збройних сил (а це людина, яку росіяни звинувачували у причетності до збиття малазійського Боїнга) - влітку 2017 його, як героя з відомим обличчям, призначили відповідальним за тендери в Миколаївський аеропорт. Владислав сяяв: розповідав про плани підписати договри з Ryanair, Turkish Airlines, запустити дешеве "аеротаксі" до Києва та Львова...

Миколаївці, що вийшли 20 березня на мітинг за відставку голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олексія Савченка, впевнені в тому, що Владислава Волошина довів до самогубства саме тиск з боку керівництва області. Це ж підтверджує й листування Волошина.

Олексій Савченко: обраний від БПП депутатом у 2014, призначений головою Миколаївської ОДА у 2016

Такій думці сприяли заяви колег Волошина по аеропорту. Заступник директора аеропорту Аліна Коротич заявила журналістам, що в останні два тижні глава обласної адміністрації та його заступник Валентин Гайдаржи вимагали від Владислава Волошина підписати акти виконаних робіт з капітального ремонту будівлі аеровокзалу.

«Наскільки він мені говорив, а у нас були довірчі дружні відносини, на нього чинили тиск щодо підписання цих актів по терміналу. І він цього робити не хотів. Тобто, на нього тиснули, він йшов від цього ... Він був дуже принциповою людиною, це був справжній офіцер. Для нього це було б - ганьба гірша за смерть», - сказала вона.

Посттравматичний синдром чи доведення до самогубства?

Поки місцева влада говорила про посттравматичний синдром, який нібито змусив колишнього учасника бойових дій на Донбасі звести рахунки з життям - мовляв, не він перший, не він, на жаль, останній, війна! - журналіст миколаївських "Нік.Вістей" Андрій Лохматов вирушив до аеропорту. Опитав колег Влада. Пішов і до раптово осиротілої сім'ї.

Добув документи, негайно опублікував їх, зокрема, офіційні доручення голови ОДА Волошину, відверте СМС-листування Влада з Максимом Карпіним, колишнім заступником директора аеропорту, датоване лютим, з висновком: «Слов з пісні не викинеш - я порушив закон».

Переконав близьких, як цінно зараз встановити і зафіксувати, що саме довело офіцера до самогубства, до визнання: «Ганьба гірша за смерть».

Суїцидальні думки, "я порушив закон"

миколаївщина скандал волошин

Знак гривні
Знак гривні