МЗС Британії: наказ застосувати хімічну зброю віддав, імовірно, Путін

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон заявляє, що наказ використовувати нервово-паралітичну речовину на території Сполученого Королівства, «найбільш ймовірно", віддав особисто президент Росії Володимир Путін.

Про це пише Радіо Свобода.

16 березня Джонсон заявив, що Британія не має нічого проти російського народу. «Це розбрат із Путіним і Кремлем, і ми думаємо, що це був його наказ – використовувати нервово-паралітичну речовину на території Великої Британії, європейської держави, вперше з часів Другої світової війни», – заявив Джонсон.

14 березня прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей звинуватила Росію в отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля і його дочки Юлії в британському Солсбері й оголосила про вислання 23 російських дипломатів. Цей захід підтримали в адміністрації президента США. Про розробку подібних санкцій також оголосив президент Франції.

Скрипаля та його дочку Юлію виявили 4 березня непритомними на лавці в парку міста Солсбері на півдні країни. Пізніше британські слідчі встановили, що їх отруїли нервово-паралітичною речовиною «Новачок», яку розробили в Росії. 66-річний Сергій Скрипаль і його 33-річна дочка Юлія перебувають у лікарні в «критичному, але стабільному» стані.

Також у серйозному стані перебуває працівник поліції, який першим намагався надати їм допомогу.

скрипаль кремль кримінал британія

Знак гривні
Знак гривні