Порівняно з тюрмою МДБ таємні тюрми СБУ - це рай, - звільнений з полону найманців РФ

Звільнений з полону терористів "ДНР" Володимир Фомічов розповів про тортури, побиття та нелюдське ставлення до нього з боку найманців РФ. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Цензор.НЕТ.

"Громадське ТБ випустило документальний фільм про "таємні тюрми СБУ". Я не буду давати жодної оцінки ні фільму, ні діяльності державної безпеки. Кожен сам може подивитися і зробити свої висновки. Я розповім про інше. Розповім про в'язницю "МДБ", у якій довелося перебувати мені. Раніше я про це не розповідав, бо я вважав це якось неетичним. Але якщо така пішла справа, то треба її висвітлити повністю, а не тільки одну сторону. Те, що розповідають ці хлопці з фільму, це просто рай. У мене в кінці лютого 2016 року було лише одне бажання: щоб у мене в камері з'явилася раковина і туалет, і від мене просто відчепилися", - розповів Фомічов.

"Похід у туалет у нас був лише два рази на день. Коли ти йдеш туди, тобі одягають маску, йдеш напівприсядки або навпочіпки. Камера маленька. Світло не вимикається. Абажурів немає. Перші кілька тижнів не було навіть ліжка, доводилося спати на холодній бетонній підлозі. Коли приходила охорона, треба було стати на коліна і поставити руки на стіну. Отримувати їжу треба так, щоб не бачити облич охоронців, тобто, також підходити напівприсядки. Крім побиття на допитах, тебе ще добивають у камерах ті самі охоронці. Постійно, кілька разів на день. Книги в "МДБ" заборонені", - розповів він про пережиті в полоні жахи.

"Це лише 50 відсотків тортур, про які я можу розповісти. Також до тебе можуть підселити "ополченця", який проштрафився, і тортури й побиття тривають весь день. У мене були такі випадки. Це все, іншого я не можу і не буду розповідати. Мені взагалі дивно, як хтось легко сидить перед телекамерою і розповідає про тортури. Мені важко вірити цим людям. Я морально не можу перетинати такі кордони та розповісти всю правду навіть своїм близьким друзям", - резюмував Фомічов.

донеччина луганщина кримінал

Знак гривні
Знак гривні