Roshen визнав, що торгує з невизнаним сепаратистським Придністров'ям

При тому, що будь-кого, хто торгує з анексованим Кримом або невизнаними ДНР-ЛНР, Україна небезпідставно ганить.

Про це пише Радіо Свобода

Молдовське відділення Міжнародної організації журналістських розслідувань Rise – RISE Moldova – опублікувало днями розлогий матеріал про те, як на тлі обмежень офіційним Києвом торгівлі з окупованою частиною Донбасу і анексованим Росією Кримом, «українські компанії далі заробляють на експорті в Придністров’ї – сепаратистському регіоні на сході іншої країни – Молдови».

Серед найбільших відправників товарів у Придністров’я – українські представництва світових брендів «Кока-кола» і «Нестле», і навіть компанія президента України Петра Порошенка Roshen. Їхній основний бізнес-партнер – придністровське товариство з обмеженою відповідальністю «Шериф» тамтешнього олігарха Віктора Гушана, мовиться в публікації.

мережа супермаркетів Шериф


Повний матеріал Rise Moldova про торгівлю України з сепаратистським регіоном Молдови

Радіо Свобода звернулося із запитанням до президента кондитерської корпорації Roshen В’ячеслава Москалевського: чи справді фірма торгує із «Шерифом»?

виписка з української митної бази за липень 2017

– Ну так, торгуємо, звичайно. І не тільки ми. Справа в тім, що ми торгуємо з ними як із резидентами Молдови, розумієте?

– Але ж Придністров’я – це сепаратистський регіон.

– Взагалі-то, ну про те, що він сепаратистський, мені ж невідомо. Це ж вже 10 чи 20 років відбувається. Насправді ми відправляємо цей товар у Молдову, а виходить, у Тирасполь. Те, що в Молдові зараз обмірковують, як існує в Молдові Придністров’я, це для мене питання, розумієте? Я ж не один такий. Це ж зараз тільки молдовани схопилися, а так ця практика існує вже років 20.

– Чи Ви можете цей бізнес назвати прозорим?

– Ну він, звісно, прозорий! Я ж замитнюю, у мене всі митні декларації. І у мене від’їжджають автомобілі, я отримую гроші, розумієте?

​– Але інформація, яку надають молдовські журналісти, свідчить про те, що товар відправляли напряму у Придністров’я в обхід контролю Молдови.

– Розумієте, ця ситуація така, що на кордоні Молдови та України в районі Придністров’я – там не стоять молдовські прикордонники. Але чому вони не стоять – це окреме питання, розумієте?


Повний матеріал на Радіо свобода

скандал бізнес сепаратизм молдова

Знак гривні
Знак гривні