Ректорку університету Богомольця відсторонили через провал організації іспиту для стоматологів

Міністерство охорони здоров’я України відсторонило від виконання обов'язків ректорку Національного медичного університету імені Богомольця Катерину Амосову, - передає Громадське.

Згідно з повідомленням, ректорку відсторонили через те, що студенти стоматологічного факультету не змогли скласти обов'язковий для продовження навчання іспит «Крок 1. Стоматологія».

У відомстві нагалошують, що студенти-стоматологи університету Богомольця стали єдиними серед усіх своїх колег з 13 ВНЗ, для яких сьогодні не відбувся ліцензійний іспит.


Можливо, збіг: саме на стоматологічному вчилася дівчина, щодо смерті якої розслідують "доведення до самогубства" керівництвом вишу - також мав місце організаційний провал

«Згідно з графіком, погодженим МОЗ України, 20 лютого 2018 року одночасно по всій країні у всіх закладах вищої освіти, які готують лікарів-стоматологів, мав відбутися ліцензійний інтегрований іспит «Крок 1. Стоматологія», — йдеться у повідомленні.

«Однак у зв'язку з відсутністю договору між Центром тестування та Національним медичним університетом, студенти стоматологічного факультету були позбавлені можливості скласти обов'язковий для продовження навчання іспит», — інформують у міністерстві.

У Міністерстві створять комісію для всебічного розгляду цієї ситуації. Також на час діяльності комісії від виконання обов'язків відсторонюється директорка Центр тестування при МОЗ України Ірина Булах.

Нагадаємо, 19 лютого керівництво Київського національного медуніверситету імені Богомольця відсторонило від виконання обов’язків заступницю декана по роботі з іноземними студентами Тетяну Тімохіну на час розслідування ситуації зі зниклою студенткою Муккадас Насиролаєвою.

Адвокат сім'ї студентки, очільник діаспори туркменського народу Ровшанбек Розметов стверджує, що дівчина стрибнула з мосту в Києві після того, як у виші їй не видали заяву, яка була потрібна дівчині для продовження посвідки на проживання в Україні.

освіта скандал медицина

Знак гривні
Знак гривні