Труханова відпустили на поруки депутата БПП - а під судом стріляли. Є поранені (ФОТО, ВІДЕО)

Міського голову Одеси Труханова суд відпустив на поруки народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Дмитра Голубова. Зазначимо, що сам нинішній депутат БПП Голубов у 2005 році обвинувачувався у шахрайстві і йому загрожувало до 12 років позбавлення волі. Тоді Солом'янський суд Києва віддав на поруки Голубова двом депутатам від «Партії регіонів» Демьохіну та Макеєнку, вони ж внесли за колегу по 50 тисяч гривень кожен, - нагадує Громадське.

Поблизу будівлі Солом'янського суду Києва, де обрали запобіжний захід очільнику Одеси Геннадія Труханова, сталися сутички між представниками поліції та Національного корпусу. Також пролунали кілька пострілів, унаслідок яких дістав поранення поліцейський. Стріляв чоловік із шевроном «Донбас» із нагородного пістолета «Форт-14».

«Поліцейського із вогнепальними пораненнями ніг доставили в лікарню. Чоловіка, який стріляв, — до управління поліції. Внаслідок сутички під будівлею суду посилили наряди поліції та Нацгвардії», — зазначили в поліції Києва.

Четверо протестувальників дістали поранення та травми унаслідок сутичок, які сталися під стінами Солом’янського суду Києва, де обирали запобіжний захід очільнику Одеси Геннадію Труханову, за даними протестувальників із "Чорного комітету".

«Чотири людини, двоє з травмами голови, у дівчини травма живота і поліцейський отримав кульове поранення», — зазначив представник Чоркому.

НАБУ розслідує можливе заволодіння Геннадієм Трухановим та іншими посадовцями Одеської міськради коштами місцевого бюджету у великих розмірах. Ідеться про купівлю заводу важкого кранобудування «Краян», який у 2016 році міськрада придбала у підприємства «Девелопмент Еліт» за ціною 185 млн. За цією статтею Труханову загрожує до 12 років в’язниці.

Вранці 14 лютого в аеропорту «Бориспіль» міського голову Одеси Геннадія Труханова затримали прикордонники і передали співробітникам Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

труханов корупція одеса

Знак гривні
Знак гривні