Прихильники Саакашвілі поговорили про імпічмент Порошенка та влаштували свій автомайдан (ФОТО, ВІДЕО)

У неділю, 4 лютого, в “Марші за майбутнє” в Києві, який очолював лідер “Руху нових сил” Михеїл Саакашвілі, взяли участь 2,5 тисячі осіб за даними поліції, 4 тисячі за даними УНІАН, до 10 тисяч за даними Української правди.

У поліцейському зведенні сказано: “Сьогодні у столиці, відповідно до поданих у КМДА заявок, відбулося кілька акцій. Наймасовіші із них проводилися на Хрещатику (представники “АвтоЄвроСила”) та від парку ім. Тараса Шевченка до Європейської площі пройшов “Марш за майбутнє”. За приблизними підрахунками, участь у заходах взяли близько 1000 та 2500 осіб відповідно. Порушень правопорядку не зафіксовано”.

Нинішній марш прибічників Саакашвілі та противників президента Порошенка був першим у 2018 році та з часу судового рішення 26 січня про нічний домашній арешт для лідера “РНС”.

Повна трансляція від Радіо Свобода:

З огляду на те, що від Бессарабки до Майдану вдень відбувалася протестна акція власників авто на “єврономерах”, а Майдан Незалежності влада перекрила великою кількістю металевих конструкцій із синьо-жовтою символікою, колона на чолі з Саакашвілі пройшла нетрадиційним маршрутом.

“Марш за майбутнє”, скандуючи антипрезиденстькі гасла (зокрема “Порошенко – х***ло!”), пройшов від парку Шевченка вулицею Володимирська до Михайлівської площі, потім по вулиці Михайлівській до Європейської площі, де під “Українським домом” відбувся мітинг.

Після мітингу колона опозиціонерів – т.зв. “Автомарш” – поїхала в селище Козин пікетувати маєток Петра Порошенка.

В ефірі каналу NewsOne нардеп Семен Семенченко розповів, що в одному місці дорога була перекрита найнятими бабусями з плакатами проти забудови узбережжя Дніпра.

Однак колона доїхала до місця призначення, і кілька десятків активістів взяли участь у пікеті, який відбувся без ексцесів.


Повне відео тривалістю дві години

Більше на Новинарні

саакашвілі протест порошенко

Знак гривні
Знак гривні