Кабмін звільнив Насірова

Кабінет міністрів ухвалив рішення про звільнення відстороненого від обов'язків глави Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 31 січня, - передає Громадське.

«Ми направили у Держкомісію подання про звільнення Насірова. Держкомісія дала своє заключення. Сьогодні ухвалюємо це рішення», — заявив прем'єр Володимир Гройсман.

Подання про звільнення Насірова раніше вніс міністр фінансів Олександр Данилюк (контролююче міністерство ДФС, — ред.).

Сам Насіров раніше заявляв, що не бачить підстав для свого звільнення.

Романа Насірова відсторонили від посади керівника ДФС на початку березня минулого року. Це сталось після того, як детективи НАБУ затримали його та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою у 100 млн. гривень.

10 листопада 2017 року відстороненому главі ДФС Насірову вручили обвинувальний акт. На думку слідства, Насіров дав дозвіл на розстрочення податкових боргів підприємствам народного депутата Олександра Онищенка. Тим самим завдав збитків бюджету на 2 мільярди гривень, вважають у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Наприкінці листопада 2017-го Насірову продовжили запобіжний захід на два місяці у вигляді 100 мільйонів гривень застави. Також його зобов’язали продовжити носити електронний браслет.

корупція насіров податки кримінал

Знак гривні
Знак гривні