ZIK слідом за Медведчуком піарить Портнова: можливо, хитрий план, щоб уникнути кримінальної відповідальності (ОГЛЯД)

Звільнити ведучу і вибачитись – такі вимоги 24 січня висували учасники пікету під стінами телеканалу ZIK через вихід в ефір програми з Андрієм Портновим, колишнім заступником голови Адміністрації президента Віктора Януковича.

Зі свого боку, ведуча програми і головний продюсер телеканалу Наталія Влащенко заявляє про посилення тиску на медіа та порушення принципу свободи слова.

Медіа-скандал, який триває два дні, розділив журналістів, політиків та публічних осіб на два табори: одні стали на захист вибору телеканалу, інші кажуть про неприпустимість підходів, використаних у програмі.


Нагадаємо, раніше ведуча Руно звільнилася з ZIK через відмову піарити Медведчука

Якщо у пікетувальників вимога загальна: «представники злочинної влади не повинні з’являтися в українському ефірі», то медіа-спільнота, політики та публічні люди розділилися в своїх оцінках.

Чимало з них стали на захист телеканалу та Наталії Влащенко з тезою «журналіст має право брати інтерв’ю, в кого захоче».

Інша ж частина наголошує на тому, що зміст програми «HARD з Влащенко» був вкрай лояльним до посадовця часів Януковича, і таким чином програма без жорстких запитань повертає в інформаційний простір «ворогів країни», надає майданчик для поширення пропаганди.

Ведуча під час інтерв’ю просила оцінити дії нинішньої влади, реформи та події в країні – таким чином Андрій Портнов надавав свої оцінки як експерт, втім, не надавав чітких відповідей на запитання, що стосувались подій на Майдані під час роботи в команді Януковича.

Ще одну версію появи медійно-політичного скандалу навколо телеканалу поширює речник МВС України Артем Шевченко. Він нагадує, зокрема, про те, як нещодавно з телеканалу ZIK пішла редакторка і ведуча Роксана Руно, яка відмовилась виконувати вказівки щодо висвітлення діяльності Віктора Медведчука; додає до цього часті виступи на каналі опозиціонера Саакашвілі, вже згадану програму з Портновим і робить висновок, що це все вигідно власникові цього медіа – Павлу Димінському.

Артем Шевченко зазначає, що Павла Димінського збираються повернути в країну через Інтерпол, бо він став учасником смертельної ДТП у серпні 2017 року на Львівщині, а потім втік закордон. Бізнесмен же, за його твердженням, намагається довести, що його переслідують політично – відтак його не можна буде повернути в Україну.

Але після скандалу в наступній програмі Колесникова замінили Матіосом:

За матеріалами Радіо Свобода та Фейсбуку

медведчук скандал портнов змі

Знак гривні
Знак гривні