Рада прийняла закон про реінтеграцію Донбасу

Депутати українського парламенту підтримали законопроект №7163 Петра Порошенка. За відповідне рішення проголосували 280 депутатів.

Перед остаточним голосуванням парламентарі розглянули 672 поправки.

За ту, яка передбачає розрив дипвідносин з РФ, не проголосували. Таку поправку підтримали лише 72 народні депутати з 226 мінімально необхідних, тож її не прийняли. Профільний комітет цю поправку також відхилив.

Депутати Верховної Ради також не проголосували за поправку №662 до законопроекту про реінтеграцію Донбасу, яка надавала право СБУ на всій території України без рішення суду проводити перевірки електронної пошти, профілів у соцмережах та прослуховувати телефонні розмови.

У поправці ішлося про те, що в межах «оперативно технічних пошукових заходів», щоб «отримати попереджувальну інформацію», якщо є загроза вчинення терористичного акту, при проведенні антитерористичної операції або при здійсненні заходів, спрямованих на відсіч і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях спецслужби будуть прослуховувати, читатимуть електронну пошту та переглядатимуть облікові записи в соцмережах громадян.

І для цього не обов’язково бути мешканцем чи бодай переселенцем з Донецької та Луганської областей.

За матеріалами Громадського

закон донеччина луганщина

Знак гривні
Знак гривні