Вже принаймні 20 людей загинули під час протестів в Ірані (ВІДЕО)

Минулої ночі під час антиурядових протестів в Ірані загинули щонайменше 9 людей. Загалом під час протестів загинула щонайменше 21 людина.

Зокрема, в місті Кахдаріджан убили шістьох протестувальників під час нападу на поліцейську дільницю. Державне телебачення Ірану повідомляє, що зіткнення були викликані бунтівниками, які намагалися вкрасти зброю з поліцейського відділку, - передає Громадське.

Іранське телебачення також повідомило, що 11-річний хлопчик і 20-річний чоловік були вбиті в місті Хомейнішар. Серед загиблих також правоохоронець, який був убитий в місті Наджафабаді.

Демонстрації, які починалися в останні дні грудня як протест проти корупції та економічної скрути, згодом, схоже, набули політичного забарвлення. Люди вийшли на вулиці, щоб висловити свій гнів через високі ціни, і спрямували свою лють проти президента Хасана Рухані.

Державні ЗМІ почали публікувати окремі відеокадри з протестів, на яких, зокрема, показано, як молоді люди нападають на банки та авто, а також спалюють прапор Ірану.

Влада Ірану продовжує блокувати соцмережі, за допомогою яких, на думку чиновників, у країні організовують протести.

Протести почалися 28 грудня в Мешхеді, потім поширилися на інші міста. В Керманшаху, Решті, Ісфахані та Кумі на вулиці вийшли тисячі людей.

Деякі з протестів переросли у демонстрації проти влади загалом, а їхні учасники закликали звільнити політичних в'язнів та покласти край насильству з боку поліції.

Довгий репортаж від Аль-Джазіри англійською:

Відео світової служби ВВС:

За матеріалами Громадського, ВВС, The Guardian

протести іран

Знак гривні
Знак гривні