Князєв доповів про рік роботи. Прогресу в резонансних справах мало

Зате є прогрес у розкрутці груп смерті підліктів.

26 грудня Сергій Князєв звітував про рік роботи. Він розповів про плани й успіхи поліції, водночас уникнув кількох запитань журналістів, зокрема, щодо стрілянини в Княжичах та низки резонансних убивств у Києві, - передає Громадське.

Про справу Шеремета

«На жаль, особи, які вчинили вбивство, не встановлені», — сказав глава Нацполіції. Відповідаючи на запитання щодо засекречення даних про вбивство журналіста Павла Шеремета, Князєв зазначив, що це зроблено, щоб правопорушники «не розуміли, якими шляхами йде слідство». Також він додав, що відповідні рішення ухвалили не лише в справі Шеремета, а й в низці інших розслідувань.

Про вбивство Окуєвої, Шаповала та замах на Мосійчука

Князєв запевнив, що слідство активно веде розслідування щодо вбивства доброволиці Аміни Окуєвої, полковника розвідки Максима Шаповала та замаху на депутата Ігоря Мосійчука, але подробиць не надав.

«Це ряд резонансних правопорушень, які відбулися в Києві, саме восени 2017 року. Вони не об'єднуються спільними злочинцями. Вони об'єднуються тільки зухвалістю. Нацполіція тоді прийняла рішення переведення гарнізонів області на посилений режим роботи. Хочу запевнити вас, що по більшості цих правопорушень слідство активно наближаєтсья до тих моментів, коли зможемо щось констатувати позитивне», — сказав він.

Про Княжичі

«Коментарі по цьому може дати той орган, який проводить розслідування — Генеральна прокуратура. Позицію Нацполіції ми неодноразово доводили до суспільства, вона незмінна», — сказав Князєв.

Раніше в інтерв'ю Громадському Князєв повідомив, що глава поліції Києва Крищенко фігурує у кримінальній справі про стрілянину у Княжичах, де загинули п’ятеро правоохоронців.

Під час прес-конференції він наголосив, що особисто «ніколи не заявляв і не заявлю, що будь-хто з керівників — організатор правопорушення, які були вчинено у Княжичах».


Про все інше тут

князєв поліція

Знак гривні
Знак гривні