В українському цирку лев помер від інфаркту

У Криворізькому державному цирку під час гастролів артистів з міжнародної програми «Великий будапештський цирк» помер лев.

Про це заявили зоозахисники «Альянс захисників тварин» Кривого Рогу, - передає Громадське.

Документ про смерть дикої тварини, оприлюднений зоозахисниками, затверджений гендиректором «Криворізького державного цирку» від 20 листопада 2017 року. У ньому є підписи директора міської лабораторії ветеринарної медицини, лікаря-епізоотолога, директора-розпорядника цирку та провідного лікаря цирку, які підтвердили цей факт.

«Склали акт про те, що 17.11.2017 був падіж лева, кличка Акілле, дата народження 10.02.2008. Було проведено розтин трупу для уточнення діагнозу. Встановлено діагноз: гостра серцева недостатність, геморагічний інфаркт, гостра легенева недостатність, набряк легенів, що виник як ускладнення епілептичних нападів. Труп тварини утилізовано», — йдеться в акті падежу тварини.

«Також отримана інформація, що в цьому цирку мерзнуть екзотичні тварини через те, що у приміщенні цирку немає опалення», — додали у заяві зоозахисники.

У Кривому Розі міський цирк та «Великий будапештський цирк» з 28 жовтня презентували міжнародну програму. У ній виступали такі тварини, як верблюди, лами, зебри, поні, бегемот та леви.

Нагадаємо, що на початку серпня цього року в Україні набув чинності закон про посилення покарання за знущання над тваринами.

дніпропетровщина скандал природа

Знак гривні
Знак гривні