Плотницький після конфлікту з Корнетом утік чи поїхав на поклон у Москву (ВІДЕО)

Оприлюднено відео ватажка бойовиків Луганської народної республіки Ігоря Плотницького в аеропорті. Автор ролика Костянтин Долгов повідомив, що Плотницький прибув до Москви.

Водночас, російський письменник Захар Прілєпін, який раніше став заступником командира бойовиків самоназваної «ДНР», повідомив, що летів з Плотницьким одним рейсом Ростов-на-Дону — Москва, - передає Громадське телебачення.

Прілєпін додав, що у Плотницького було з собою «все для нового життя», а саме «маленька сумка» і «піджак в чохлі». Що мається на увазі під «новим життям» Плотницького — Прилєпін не уточнив.

Раніше, 23 листопада, «Новая газета» повдіомила, що ватажок «ЛНР» Плотницький виїхав до Росії. Напередодні речник МВС України Артем Шевченко з посиланням на власні джерела вже повідомляв, що Плотницький утік до Росії. Однак, того ж дня підконтрольний сепаратистам центральний телеканал «ГТРК Луганск» опублікував відео, де Ігор Плотницький нібито в кабінеті «адміністрації» під час робочої наради з «новопризначеними заступниками міністра МВС» та «МНС» обговорює ситуацію в місті.

20 листопада так званого «міністра внутрішніх справ» самоназваної «ЛНР» Ігора Корнета тимчасово відсторонили. До цього ватажок самоназваної «ЛНР» Плотницький звинуватив Корнета у тому, що він упродовж 3-ох років «незаконно» жив у будинку мешканки «ЛНР» і виселив його звідти.

21 листопада у центрі окупованого Луганська невідомі озброєні та у військовій формі особи перекрили вулиці та заблокували адмінбудівлі.

За даними джерел РБК, які наближені до радника президента РФ Владислава Суркова, Кремль у конфлікті Плотницького з главою «МВС ЛНР» Ігорем Корнетом підтримує останнього. Джерело зазначило, що поки Плотницькому «не загрожує відставка — йому дали останній шанс».

Плотницький кремль луганщина

Знак гривні
Знак гривні