Кінець братства десантників: нова символіка Десантно-штурмових військ. ФОТО

Вчора міністр оборони Степан Полторак підписав наказ №606 щодо форми й знаків розрізнення Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Перехід на нові зразки планується до кінця 2018-ого року.

Військовослужбовці розглядають такий крок як важливий етап ребрендингу ЗСУ і відхід від радянського спадку. Про це на своїй Facebook сторінці написав офіцер Роман Кулик.

"Це формальний розрив міфу "братства десантників", якого ніколи не існувало, що довела атака РФ на Україну і загибель у боях з нею 469-ти десантників," - пише Кулик.

Він нагадує, що вчора вперше відзначали День Десантно-штурмових військ ЗСУ. Перейменування та відзначення супроводжується рішенням про повне оновлення символіки роду військ. Тепер десантні бригади носитимуть
темно-бордові берети, а генерал-лейтенант Михайло Забродський отримає новий бойовий прапор з архистратигом Михаїлом і емблемою ДШВ.

Роман Кулик зазначає, що середовище десантників і Забродський не одразу пристали на запропоновані зміни, але з часом берет і решта нововведень приживуться.

армія реформи

Знак гривні
Знак гривні