З-під варти можуть випустити обвинуваченого у вбивстві героя Небесної сотні Василя Сергієнка, - адвокат

Вадима Мельника, якого обвинувачують в організації вбивства черкаського журналіста, героя Небесної сотні Василя Сергієнка, можуть випустити з-під варти.

Про це ТЕКСТИ повідомила адвокат родини загиблого Євгенія Закревська.

За її словами, 20 листопада відбулось судове засідання, в якому справу вже почали розглядати по суті. На лаві підсудних – чотири ймовірних виконавці та один ймовірний організатор убивства.

Оскільки невдовзі завершується черговий двомісячний строк тримання під вартою обвинувачених, суд також розглянув питання продовження запобіжного захисту, про яке попросила прокуратура.

Однак рішення суду з цього приводу лишається невідомим, оскільки після виходу суду до нарадчої кімнати суд з неї не повернувся, а секретар оголосила, що рішення «буде завтра».

Засідання призначили на 9:15 21 листопада.

«Це може свідчити про підготовку до виходу з-під варти одного з обвинувачених, найімовірніше – Мельника. Аби не створювати ситуації, коли його випускають з зали суду в присутності активістів та преси, засідання перенесли на ранок. Далі в них є простір для маневру – наприклад, не привезти його з СІЗО, не пустити до суду активістів тощо. І оголосити при цьому рішення про зміну йому запобіжного заходу», - припускає Закревська.

Вадим Мельник, суд м. Черкаси, обрання запобіжного заходу. Фото: Daria Buniakina/RadioSvoboda.org(RFE/RL)

За її словами, саме щодо Мельника його захист 20 листопада надав суду багато позитивно документів з позитивними характеристиками – у тому числі від місцевої громадської організації та священнослужителя. Дія запобіжного заходу Мельника завершується 21 листопада.

Нагадаємо, Вадим Мельник – колишній начальник охорони нардепа Бобова. Як стверджують близькі загиблого журналіста, саме щодо Бобова готував журналістські розслідування Василь Сергієнко.

Журналіста викрали з власного двору на очах у матері 4 квітня 2014 року. Його тіло знайшли наступного дня неподалік бази «Модус», яка належить юрособі, що пов’язана з Бобовим. Руки Сергієнка були в кайданках, а його тіло було понівечене ударами та ножовими пораненнями.

На базі «Модус» при обшуку було знайдено кілька автоматів Калашникова, номера яких збігались з екземплярами, виданими 20 лютого зі складів МВС тітушкам.

Мельника затримали лише у 2017 році, на відміну від інших фігурантів-виконавців, які потрапили до рук слідства раніше. Нещодавно при розгляді питання про запобіжний захід для нього суд уже робив спробу його випустити, але це завершилось блокуванням зали суду та приміщення кількома сотнями місцевих ветеранів АТО, волонтерами та небайдужими громадянами, які знали Сергієнка. Тоді Мельнику була оголошена підозра у створенні злочинного угруповання, по якій і взято під варту. Захист Мельника намагався тоді закрити розгляд від преси та громадян, але суд не погодився на це.

Закревська закликала небайдужих громадян прибути у вівторок, 21 листопада, до Соснівського районного суду м. Черкаси о 9:15.

тітушки вбивство справимайдану сергієнко бобов небеснасотня мельник

Знак гривні
Знак гривні