Сьогодні вранці в різних регіонах Криму - синхронні репресії щодо татар (ВІДЕО)

У Бахчисараї, Кіровському, Старому Криму і в селищі Зарічне Сімферопольського району анексованого Криму проводять обшуки у громадських активістів.

Всі фото і відео тут

У селищі Кіровському анексованого Криму провели обшук в будинку голови регіонального Меджлісу Кіровського району Екрема Абдульватова.

У Бахчисараї російські силовики прийшли з обшуком до громадянського активіста Сейтумера Сейтумерова.

Сейтумерова знають в Криму як фотографа пейзажної фотографії куточків півострова. За даними з відкритих джерел, він має економічну освіту і є адміністратором в кафе Салачыкъ, власником якого є затриманий 11 жовтня Асанов Марлен (Сулейман).

Коментуючи сьогоднішній обшук у будинку Сейтумерова, один з активістів «Кримської солідарності» називає це «послідовним і цілеспрямованим тиском на активістів «Кримської солідарності» з метою змусити мовчати про те, що відбувається в Криму».

Також, як повідомляє рух, обшуки проводять, зокрема, у будинку активіста Алімдара (Руслана за паспортом) Белялова у Старому Криму. Повідомляється, що він працює в мережі закладів громадського харчування Halal Fast Food.

У Старому Криму анексованого півострова російські силовики відвезли до райвідділку п'ятьох людей, які працевлаштовані в закладах громадського харчування кримчанина Алімдара Белялова.

Згодом їх випустили:

Ще один обшук зафіксований у селищі Зарічне Сімферопольського району, в будинку Ельдара Кантимірова.

Кримські адвокати Едем Семедляєв та Еміль Курбедінов підтвердили інформацію про обшуки.

Кримська солідарність оновлює інформацію в цьому пості:

крим окупація татари анексія репресії

Знак гривні
Знак гривні