Державні авто ГПУ обслуговували весілля сина генпрокурора Луценка (ВІДЕО)

Службові автомобілі Генеральної прокуратури України обслуговували святкування весілля старшого сина генерального прокурора Юрія Луценка.

Про це ідеться у розслідуванні програми «Схеми», зйомки якого закінчились нападом на журналістів з боку співробітників УДО.

Захід охороняли співробітники Управління державної охорони та снайпери. А поблизу місця святкування було зафіксовані автомобілі ГПУ, які перекрили дві з чотирьох смуг дороги.

Також журналісти зафіксували, що службове авто Генеральної прокуратури відвозить візажиста нареченої. Пізніше службове авто використали для транспортування подарунків молодят.

«Присутність автомобілів ГПУ у місцях тимчасового перебування генпрокурора України жодним чином не свідчить про їх використання у приватних цілях, а обумовлюється необхідністю забезпечення державної охорони генпрокурора та членів його сім’ї», — заявили пізніше у Генпрокуратурі.

Зазначимо, що на святі був присутній президент Петро Порошенко із дружиною. Також журналісти зафіксували на святкуванні прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, першого віце-прем’єра Степана Кубіва, колишнього прем’єра Арсенія Яценюка, міського голову Києва Віталія Кличка, віце-спікера парламенту Ірину Геращенко, міністра інформполітики Юрія Стеця, міністра юстиції Павла Петренка.

Співробітники УДО не підпускали журналістів і в той же час не пред'являли жодних документів. Зйомки цього матеріалу закінчились силовим нападом на журналіста та оператора «Схем» співробітниками Управління державної охорони.

16 вересня журналіст Михайло Ткач повідомив, що під час зйомок на нього та оператора напали співробітники УДО. В Управлінні державної охорони заявили, що їхні співробітники не били журналістів програми «Схеми». Більше того, глава УДО Валерій Гелетей побачив порушення з боку журналістів.

луценко скандал корупція

Знак гривні
Знак гривні