Порошенко в ООН закликав якнайшвидше ввести миротворців (ВІДЕО)

Президент України Петро Порошенко закликав Раду безпеки ООН розмістити миротворців на Донбасі у якомога більш стислі терміни.

Про це він сказав під час дебатів Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку, - передає Громадське.

«Я хочу знову повторити своє прохання на адресу Ради – розгорнути миротворців на Донбасі – чим швидше, тим краще», — сказав Порошенко.

Президент закликав генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша в рамках своїх повноважень направити в Україну місію з технічної оцінки.

«Дозвольте знову підкреслити пропозицію генеральному секретарю скористатися своїми повноваженнями відповідно до Статуту і направити місію з технічної оцінки в Україні. Виходячи з аналітичних висновків даної місії повинні бути вироблені можливості присутності політичної та іншої ООН на Донбасі», — сказав він.

«Російські слова про те, що «ми не тут», не мають нічого спільного з правдою. Російська агресія коштувала Україні 10 тисяч убитих, 25 тисяч поранених. 1,8 млн чоловік стали біженцями», — сказав він.

Порошенко під час свого виступу на Раді безпеки Організації Об'єднаних Націй (ООН) продемонстрував документи російських військовослужбовців.

20 вересня Порошенко обговорив з президентом Євроради розміщення миротворців на Донбасі.

Раніше повідомлялось, що Порошенко поговорив про розміщення миротворців ООН на Донбасі з президентами Фінляндії та Польщі.

5 вересня Путін доручив російському МЗС унести на розгляд Радбезу ООН проект резолюції щодо миротворців на Донбасі. Умовою місії Путін назвав перебування миротворців виключно на лінії зіткнення. Але після розмови з Меркель Путін погодився врахувати зауваження щодо місії миротворців на Донбасі.

МЗС України назвало заяву Путіна спробою представити агресію внутрішньо-українським конфліктом.

донеччина оон путін росія луганщина агресія війна

Знак гривні
Знак гривні