Саакашвілі таки підписав протокол, а п'ятьох учасників Шегинського прориву затримано

Поліція затримала п'ятьох людей через події у пункті пропуску «Шегині» 10 вересня, які сталися під час того, як екс-очільник Одеської області Міхеіл Саакашвілі разом з прихильниками переходив україно-польський кордон.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції, - передає Громадське.

Затриманим інкримінують порушення за кількома статтями Кримінального кодексу, зокрема — порушення громадського порядку.

У поліції також повідомили, що встановили 6 ймовірних організаторів подій у пункті пропуску, а також 32 активних учасників тих подій.

Також понад 100 людей допитали як свідків.

Загалом щодо подій 10 вересня поліція відкрила провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу: «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», «Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб», «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу» та «Групове порушення громадського порядку».

Окрім цього, прикордонники склали 15 адміністративних протоколів за незаконний перетин кордону.

«Серед осіб, стосовно яких складено адміністративні матеріали, зокрема, – чотири представники ЗМІ та 10 іноземних громадян», — повідомляють у поліції.

Саакашвілі підписав протокол про адмінпорушення при перетині кордону. Його адвокат повідомив, що політик приїде на розгляд цього протоколу до суду 18 вересня.

Прикордонники приїхали до готелю «Леополіс», де зупинився політик.

Львів поліція саакашвілі

Знак гривні
Знак гривні