Штрафи за сіру євробляху на литовських та інших номерах - до 54 тисяч гривень (ШТРАФИ)

Державна фіскальна служба виступила в ролі Капітана Очевидності й нагадала, що взагалі-то їздити на оформлених на підставну людину "дешевших" машинах не зовсім законно. Нагадала і про штрафи.

Нерезиденти не можуть передавати в користування ввезені в Україну автомобілі з іноземною реєстрацією, підкреслює Державна фіскальна служба. Це просто-на-просто незаконне ухиляння від податків.

При продажу такого автомобіля нерезидент повинен подати декларацію, сплатити податки і збори. Тільки після цього розмитнений автомобіль з дозвільними документами, з проходженням контролю на виконання екологічних норм може бути проданий.

"Коли резидент купує нерозмитнений автомобіль, він порушує законодавство", - заявляє ДФС. Порушником є ​​не тільки громадянин, який ввіз авто, але і той, хто його купив.

За порушення термінів ввезення авто з іноземною реєстрацією штрафи можуть становити: перевищення не більше, ніж 3 доби - штраф 850 грн, не більше 10 діб і в разі повторного випадку - 5100 грн, перевищення терміну більш, ніж на 10 діб - 17 тисяч гривень.

За комерційне використання авто з іноземною реєстрацією (наприклад, таксі) штраф становить 300% несплаченої суми митних платежів.

Для тих, хто сумнівається - держава все реєструє й знає поштучно кількість порушників:

Більш того, держава штрафує дедалі більше:


Власники "євробляхи" зрозуміли, що не перехитрили - й тоді почали протестувати

протести податки литва економіка автомобілі

Знак гривні
Знак гривні