Росія викрала в Білорусі сина українського офіцера (ФОТО)

Колишній співробітник Держприкордонслужби, офіцер Ігор Гриб повідомив, що спецслужби Росії викрали його сина Павла, коли той перебував у білоруському місті Гомель.

«24 серпня 2017 року мій син Павло (19 років) поїхав до міста Гомель на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався тільки в соцмережах, без особистого знайомства, спочатку в VK, а потім в Skype, яка з його слів, мала приїхати на зустріч з Росії», — повідомив офіцер.

За його словами, хлопець мав повернутись в той же день. Коли на наступний день він не повернувся, батько поїхав до Гомеля на його пошуки.

«Там я з’ясував, що Павло знаходиться в розшуку за ст. 205 КК РФ (терористичний акт), ініціатором є ФСБ РФ по Краснодарському краю міста Сочі», — написав Гриб.

Білоруські прикордонники на прохання надати будь-яку інформацію про місцеперебування хлопця повідомили, що не мають жодних даних. Гриб заявляє що це «відверта брехня».

«Таким чином стало зрозуміло, що ФСБ виманило Павла до Гомеля, під виглядом зустрічі з дівчиною та провело затримання», — повідомив він.

У коментарі Громадському речник Держприкордонслужби Олег Слободян підтвердив факт зникнення хлопця і вказав, що Ігор Гриб — колишній співробітники відомства.

За його словами, наразі місцеперебування українця не встановлено, ДПСУ допомагає з'ясувати це.

Громадське

росія агресія фсб репресії білорусь

Знак гривні
Знак гривні