Голову поліції охорони заламали під час отримання хабара (ФОТО)

Національна поліція підтвердила затримання за підозрою у хабарництві керівника департаменту поліції охорони Сергія Будника.

Це сталося, 22 серпня під час одержання 96 тисяч гривень неправомірної вигоди:

фото СБУ

Спецоперацію провели оперативники Департаменту внутрішньої безпеки НПУ спільно з працівниками Служби безпеки України та Головного слідчого управління Генеральної прокуратури.

У рамках розслідування кримінального провадження правоохоронці з’ясували, що викокопосадовець Нацполіції, окрім офіційних платежів за фізичну охорону, через посередника вимагав у киянина додатково передавати йому щомісяця неправомірну вигоду у сумі понад 80 тисяч гривень.

Слідчі з’ясували, що з червня цього року Будник встиг отримати таким чином понад 170 тисяч гривень.

На теперішній час слідчими готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 (“прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою”) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Не називаючи прізвище затриманого, про операцію також повідомила прес-служба СБУ.

Блогер і волонтер Роман Сініцин, коментуючи затримання Будника, написав у соцмережі, що “підкилимна війна Банкова-Аваков виходить на новий рівень”, та що Будника затримано зусиллями передусім СБУ.

Він нагадав, що у 2008-2010 роках Будник — заступник начальника Департаменту ДАІ, у 2010-2014 роках — начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС України, з квітня 2014-го — перший заступник начальника Департаменту ДАІ.

“…Те, що стали ї*ошити “пам’ятники”, а такі як Буднік – “пам’ятник”, радує. Дуже”, – підкреслив Сініцин.

Раніше про затримання Будника (назвавши прізвище) також повідомив Генпрокурор Юрій Луценко.

За матеріалами офіційних сторінок прес-служб у фейсбуку, Громадського, Новинарні

будник корупція мвс

Знак гривні
Знак гривні