Прокурор Луценко вирішив, що Балчун неналежно виконує обов'язки, і просить його звільнення

Генпрокурор Юрій Луценко звернувся до прем’єра Володимира Гройсмана з проханням не продовжувати контракт з главою «Укрзалізниці» Войцехом Балчуном. Луценко вважає, що Балчун «неналежним чином виконує свої обов’язки».

У зверненні генпрокурор вказав, що прокуратура та інші органи розслідують близько 90 кримінальних проваджень через привласнення, розтрати, заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем службовцями УЗ, - передає Громадське.

Для прикладу в документі Луценко навів відкриту справу щодо заступника начальника Департаменту локомотивного господарства УЗ, який своїми діями завдав збитків державі у сумі 12,8 млн грн.

Також він наводить і направлений до суду Дніпропетровської області обвинувальний акт стосовно службових осіб УЗ, які заволоділи державними коштами на суму понад 1,3 млн грн.

Генпрокурор згадує і про розслідування військової прокуратури за фактом розголошення працівниками «Укрзалізниці» відомостей, що становлять державну таємницю і те, що «УЗ програє майже усі суди комерційним структурам».

«Вважаю, що така ситуація на залізничному транспорті зумовлена насамперед неналежним виконанням правління ПАТ «Укрзалізниця» покладених обов'язків. З огляду на викладене вважаю недоцільним продовження контракту з Войцехом Балчуном», — заявив Луценко.

луценко залізниця прокуратура конфлікт

Знак гривні
Знак гривні