У Маріуполі заарештовано підозрюваного у підготовці терактів за гроші ДНР

Жителя Бахмута, підозрюваного в підготовці терористичних актів у Маріуполі, суд взяв під варту на два місяці.

Про це повідомляє Новинарня з посиланням на рішення Жовтневого суду Маріуполя від 27 липня.

Встановлено, що в кінці червня 2017 року підозрюваний погодився на пропозицію учасника терористичної “організації ДНР” (представника так званого “міністерства безпеки ДНР”) організувати теракти на території Маріуполя.

Ішлося про вбивства представників правоохоронних органів, військовослужбовців добровольчих батальйонів, а також вибухи в громадських місцях з метою порушення громадської безпеки і залякування населення. Конкретні об’єкти для нападу він мав вибрати на власний розсуд.

В якості передоплати підозрюваний отримав 700 доларів. У разі успішного завершення завдання йому пообіцяли ще 3000 доларів.

20 липня він також безкоштовно отримав від третьої особи дві гранати й запали до них.

26 липня чоловік був затриманий. 27 липня суд взяв його під варту до 21 вересня.

У суді підозрюваний заявив, нібито намагався отримати 4000 доларів від представників “ДНР” шахрайським шляхом, оскільки не збирався чинити злочини і виконувати будь-які вказівки терористів.

Він заявив, що 700 доларів отримав на транспортні витрати, а гранати придбав для вирішення особистих питань, пов’язаних із погрозами йому та його родині.

За інформацією слідчих, учасник “ДНР”, який спілкувався з підозрюваним, отримав це завдання через громадянина України, який отримав в свою чергу вказівку від кураторів з Федеральної служби безпеки Росії.

Куратори хотіли, щоб теракти сталися в Маріуполі, Бахмуті й Костянтинівці, мали великий суспільний резонанс і добре висвітлювалися в ЗМІ.

донеччина кримінал тероризм росія фсб

Знак гривні
Знак гривні