Засновник Amazon обійшов Білла Гейтса, ставши найбагатшим у світі

Засновник Amazon Джефф Безос обійшов колишнього главу Microsoft Білла Гейтса і став найбагатшою людиною у світі. Його статки оцінюють майже в 92.3 мільярда доларів, тоді як статки Білла Гейтса, за останніми даними Блумберг - близько 90.8 мільярдів.

Про це пише Громадське.

Акції Amazon на відкритті торгів 27 липня в Нью-Йорку виросли в ціні до 1071 долара за штуку. Незважаючи на те, що згодом вони впали приблизно на 5 доларів, різке зростання цінних паперів американського онлайн-рітелейра зробило його засновника найбагатшою людиною на Землі.

26 липня Amazon стала четвертою в історії компанією, вартість якої перевищила 500 мільярдів доларів. Раніше подібне вдавалося лише Apple, Alphabet і Microsoft. Протягом доби статки Безоса збільшилися на 832 мільйони доларів.

За словами аналітика компанії Wedbush Securities Майкла Пактера, стрімкий зліт Amazon став можливим завдяки проектам Amazon Web і Amazon Prime: користувачі, число яких постійно збільшується, усе рідше ходять у звичайні магазини, натомість купують щоденні товари в інтернеті.

Білл Гейтс займав перший рядок індексу мільярдерів з 2013 року.

світ бізнес

Знак гривні
Знак гривні