Добкін вийшов з ГПУ без наручників, але й без паспортів (ФОТО)

Народний депутат від “Опозиційного блоку” Михайло Добкін сьогодні, 14 липня, відвідав Генеральну прокуратуру, де йому вручили підозру.

Про це Добкін повідомив журналістам, вийшовши з ГПУ, - передає Новинарня.

“Мені вручили підозру за статтею шахрайство і перевищення службових повноважень. Вручив не генеральний прокурор, а його перший зам, тому що генерального десь немає на місці. Мені пояснили мої права. Зараз їду на перший допит”, – розповів журналістам під ГПУ нардеп Добкін:

“Ніякої 191-ї статті, про яку говорив генпрокурор, у підозрі немає”, – стверджує Добкін.

“Поки що затримувати мене не будуть. Бачите, без наручників… Суд може бути або завтра, або в понеділок, або у вівторок. Цього поки не відомо”, – додав “опоблоківець”.

За словами Добкіна, його готові взяти на поруки колеги по фракції.

Добкін також повідомив, що здав у ГПУ свої закордонні паспорти, але не всі. “Також я сказав, що категорично проти будь-яких обмежень моїх свобод”, – додав нардеп.

Перед тим, як зайти в будівлю Генпрокуратури, парламентарій розповів представникам преси, що один із закордонних паспортів лежить у Британському консульстві на отримання візи.

“Я взяв документи, що це підтверджують. Вони у адвокатів. Взяв із собою паспорти, навіть знайшов старий свій паспорт дипломатичний, який закінчився у 2012 році… Тому я, як і обіцяв, не переховуюся, нікуди не тікаю. Готовий надавати слідству будь-які дані, які допоможуть встановити істину у досудовому слідстві”, – запевнив Добкін.

“Паспорти здаю, щоб вони не казали, що я хочу кудись поїхати. Я не сумніваюся, що вони будуть вимагати заставу якісь сотні, мільйони, мільярди грошей. І ви повинні розуміти, що це не застава, а просто умова яка буде забезпечувати моє перебування у СІЗО”, – додав він.

Добкін заявив, що якщо сума застави буде “посильною”, то він її сплатить. І розповів, що знайшов собі іноземних адвокатів.

“Я вчора вже розмовляв із двома іноземними адвокатами. Два з двох погодилися взятися за цю справу. Це адвокати європейські. Ми ще постараємося взяти адвокатів із США, оскільки нам потрібна американська преса. Там не знають, що відбувається в Україні”, – сказав він, додавши, що заручився підтримкою багатьох закордонних друзів.

“Вони готові, в тому числі і своїм коштом, допомагати мені. Не особисто мені, а тим громадським активістам, які будуть доносити людям правду, розповідати. Я готовий до всього, от я прийшов із сумкою. Я готовий звідси поїхати ІТТ, звідти до СІЗО, я цього не боюся”, – заявив Добкін.

13 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до відповідальності, затримання і арешт нардепа від “Опозиційного блоку” Михайла Добкіна.

У його діях правоохоронці вбачають ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок Харкова вартістю близько 227 млн. грн.

харків добкін корупція

Знак гривні
Знак гривні