Учасники акції проти медреформи не знають, чому прийшли

Пенсіонери, представники профспілок та студенти під стінами Міністерства охорони здоров’я вимагають скасувати медичну реформу.

Як повідомляє кореспондентка Громадського, в акції беруть участь близько 200 людей. Водночас, учасники мітингу не можуть пояснити що саме їх не влаштовує у двох запропонованих законопроектах, які ляжуть в основу медреформи.

«Студенти і пенсіонери показували різні листівки, плутали номер законопроекту, та не знали, про яку саме реформу йдеться. Медпрацівники не задоволені сучасним станом медицини. Людьми зманіпулювали, розказуючи, що ситуація після реформ тільки погіршиться», — зазначила член правління Центру протидії корупції Олександра Установа.

Зі сцени лунали гасла: «Ні геноциду у медицині», «геть Уляну Супрун». На плакатах: «Ні гастролерам у МОЗ», «Псевдореформаторів у відставку». Головним спікером від учасників акції є Олег Панасенко, який рік тому голодував під МОЗ, вимагаючи відставки Супрун.

Напередодні профільний комітет Ради схвалив медичну реформу. Водночас, голова профільного комітету Богомолець не підписала позитивний висновок комітету.

маразм супрун реформи медицина протести

Знак гривні
Знак гривні