Tesla за сто днів збудує найбільшу у світі батарею

Мільярдер-підприємець Ілон Маск побудує в Південній Австралії найбільшу в світі акумуляторну батарею. Примітно, що він обіцяє зробити це за 100 днів - або встановити її безкоштовно.

Інженери компанії Tesla, що належить Маску, будуть співпрацювати з фахівцями французької енергетичної групи Neoen, - пише Сєгодня. - Разом вони побудують величезну літій-іонну батарею потужністю 100 мегават, обсяг якої буде в три рази перевищувати обсяг найбільшого акумулятора в світі.

Як упевнений сам Ілон Маск, його співробітники впораються з завданням за 100 днів. Однак проект досить ризиковий, оскільки до нього ніхто не намагався розвивати технології в три рази швидше.

Підприємець розповів, що в разі невиконання обіцянки його компанія встановить акумулятор безкоштовно – Маску це обійдеться в 50 мільйонів доларів. Деталі проекту поки не розкриваються, проте відомо, що нова батарея стане ключовою частиною енергетичного плану Південної Австралії, який уряд розробив після масштабного відключення електроенергії в минулому році. Акумулятор побудують і встановлять близько Джеймстауну, а потім з'єднають з існуючою вітровою фермою Хорнсдейла.

100-денний відлік почнеться відразу після того, як австралійський оператор енергетичного ринку схвалить проект. Обидві сторони очікують, що будівництво почнеться вже цього літа.

майбутнє технології маск

Знак гривні
Знак гривні