Підтримка України на Донбасі залежить від економіки, а не інформполітики (ІНФОГРАФІКА)

Коли я розповідаю, що на звільненому Донбасі нас не підтримують, що українські патріоти є маргінальною меншістю, що в Києві не розуміють ситуації, то мене мало не зрадником називають, - пише Віктор Андрусів, директор Українського інституту майбутнього.

А от коли вивішують результати опитування, то всі "у шоці".

"А я от реально в шоці від того як люди пояснюють цю ситуацію, особливо, коли розповідають про неефективну інформаційну політику. - пише Андрусів. - Тому зроблю черговий лікнеп ключових тез більшості своїх інтерв'ю.

1. Комунікація на Донбасі відбувається з уст в уста. Ніякі українські канали, газети, листівки не мають значення, особливо коли ще україномовні. Значення мають директори заводів гігантів, директори шахт тощо.

2. Підтримка на Донбасі визначається економікою, а не інформаційною політикою. Нові робочі місця, завантаженість заводів, ринки збуту для місцевого бізнесу - зроблять більше ніж повне медійне покриття.

3. Патріотів на Донбасі треба захищати та підтримувати. Але ставку треба робити на трансформованих місцевих. Тобто на тих хто змінив свої погляди самостійно і став публічно на користь України. Ці люди не мають піддаватись обструкції за те, що колись підтримували регіоналів, чи були з ними.

4. Потрібна горизонтальна інтеграція Донбасу в Україну. Це обмін молоддю, постійні поїздки, контакти між бізнесом тощо. Подивіться на сотні конференцій, які відбуваються по країні, скільки представників Донбасу ви бачили на них? Так отож.

донеччина економіка луганщина соціологія

Знак гривні
Знак гривні