Комітет погодив зняття недоторканості лише з Розенблата. Кого з депутатів у чому звинувачують?

Регламентний комітет Верховної Ради підтримав подання Генпрокуратури на зняття недоторканності з народного депутата від фракції БПП Борислава Розенблата та його арешт і направив цей висновок Верховній Раді.

Його звинувачують у корупційному лобіюванні видобутку бурштину.


Зняття недоторканості погодили тільки після оперативного відео, в якому сам Розенблат побачив акторів (ВІДЕО)

Водночас, той-таки комітет не побачив достатньо доказів щодо депутата Максима Полякова ("Народний фронт"), який проходить по тій самій справі, що й Розенблат.

Раніше регламентний комітет Верховної Ради визнав недостатньо обґрунтованим подання на зняття депутатської недоторканності з члена Радикальної партії Ляшка Андрія Лозового, якого підозрюють в ухиленні від сплати податків у розмірі 1,8 млн. гривень.

3 липня, комітет також не підтримав подання ГПУ про зняття з недоторканності з депутата від фракції “Народного фронту” Євгена Дейдея у справі про незаконне збагачення, яка полягає у тому, що нардеп не задекларував квартиру, а 4 липня – щодо Олеся Довгого з “Волі народу” у провадженні про дерибан землі в Києві.

Нагадаємо, 21 червня генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про зняття недоторканості одразу з п’яти народних депутатів – Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Борислава Розенблата та Максима Полякова. 29 червня він вніс також подання щодо нардепа від “Опозиційного блоку” Михайла Добкіна за дерибан землі в Харкові. Подання на Добкіна комітет ВР розглядатиме в понеділок.

За матеріалами Новинарні

Рада корупція

Знак гривні
Знак гривні