Гужва: Помовчати коштуватиме 35 тисяч доларів, і хай поторгуються (ВІДЕО)

Слідчі дії стосовно головного редактора інтернет-видання "Страна.ua" Ігоря Гужви мають виключно юридичне підґрунтя - вимагання хабара, про будь-який тиск на ЗМІ не йдеться. Увага! Ненормативна лексика!


ВІДЕО НА ЦЕНЗОРІ

РОЗШИФРОВКА

"Я ж говорю только что они сказали - этого и этих двух. Линько, Ленский и Ляшко. За каждого двадцать. Они говорят "Давайте поторгуемся", - собеседник
"Шо в их понимании "поторгуемся" я не понимаю", - Гужва
"Ну бабки есть. Бабки чужие. Это ж не их", - собеседник
"Давай сделаем таким образом. Я посмотрю, что у нас есть по этим двум, потому что я так сразу не вспомню и я тебе скажу. Сделаем так - три материала за тридцать", - Гужва.
"Три материала за тридцать? Я не знаю. Я скажу так, как ты сказал", - собеседник
"Ну а твоя рекомендация какая?" - Гужва
"Хер его знает. Если за одни командовать двадцать, то смысл все за тридцать? Это ж ты еще не все слышал. Смотреть дальше. Они говорят, а сколько будет стоить, за то, чтобы помолчать про нас вообще? Я говорю как?" - собеседник.
"Это серьезный вопрос", - говорит Гужва.
"Я им сто сказал" - собеседник
"А они?" - Гужва
"До конца года", - собеседник (смеется) - "Я просто е#анул сто, ну помнишь мы тут разговаривали последний раз, ну сто. Они говорят "До конца года".
"Та ну. Такими категориями никто не меряет. Здесь не знаешь, что через месяц будет. До конца года остается семь месяцев", - Гужва.
"Маловасто?" - собеседник.
"Маловасто", - Гужва
"А скажи пожалуйста, есть у тебя уже какие-то материалы наработаные? Материалы готовые, которые на мази но не опубликованы про этих ребят. Мы их этим материалом и пригрузим. Что бы они меньше и быстрее думали", - собеседник.
"Ну типа если они не это самое, то мы даем материалы", - Гужва
"Вод давай это сделаем. Шо вот у нас это есть. А х#ли им", - собеседник
"Ну я могу нарваться на тему, что если Ляшко потом выйдет и с трибуны заявит, что с меня вымогают деньги. Он так может сделать. С ними опасно так", - Гужва.
"Так это э через третьи руки", - собеседник.
"Тем более. Можно снять два материала за тридцать и помолчать за тридцать пять в месяц. По предоплате. Нет денег, соответственно до свидания" - Гужва.
"Ну как бы мы за гомосятину разговаривали", - Гужва.
"Двадцать. Готовы дать двадцать", - собеседник.
"За один материал?" - Гужва.
"За один. А за этих двух давайте поторгуемся", - собеседник.
"Давай тридцать за два материала", - Гужва
"А если их придавить и вынудить их что бы они...", - собеседник.
"Тридцать пять", - Гужва.
"За помолчать тридцать пять", - собеседник.
"Сегодня унас сенадцатое? Вот дал и до 17 июля", - Гужва.
"Сколько нужно время что бы снять лишнее?" - собеседник.
"5 - 10 минут. Ну как я подойду. Вот как отдал - в течение часа", - Гужва.
"Вот так можно разговаривать?" - собеседник.
"Только надо согласовать материалы. А то скажут, что я не то снял", - Гужва.

"Можу стверджувати, що під час обшуків у Гужви свобода слова не постраждала - її там не знайшли. Там знайшли $ 10 тис., які вимагали за нерозміщення дискредитаційного матеріалу", - сказав Ю.Луценко на брифінгу в Житомирі в п'ятницю.

Генпрокурор нагадав, що стосовно І.Гужви Державна фіскальна служба відкрила кримінальне провадження ще в 2016 році за ухилення від сплати податків в розмірі 94 млн грн.

"За версією слідства, в 2013 році пан Гужва як посадова особа ТОВ "Вести мас-медіа" отримав поворотну фінансову допомогу в розмірі 94млн грн від фіктивного підприємства МПП "Ледіс". Джерелом походження зазначених коштів виступала група компаній, підконтрольних всім відомому Курченку (українському бізнесменові Сергію Курченку, який втік до Москви після Революції гідності - Ред.). Отримані гроші були використані для фінансування господарської діяльності юридичних осіб, які входили до холдингу мультимедіа "Інвестгруп", в який, своєю чергою, входили і інтернет-ресурси, й інші мас-медіа, очолювані Гужвою", - розповів Генпрокурор.

За словами Ю.Луценка, в даний час є висновок експертизи щодо заподіяння збитків у цій справі на суму 17,7млн.грн.

"За цими звинуваченнями проходить суд по суті в Шевченківському районі Києва. Гужва вважає за краще про це не говорити ... Але він обґрунтовано звинувачується в несплаті податків в особливо великих розмірах", - зазначив Генпрокурор.

обто, як підкреслив він, це друге кримінальне провадження, яке "показує: за гроші організованого злочинного угруповання Курченка, який грабував країну на мільярди гривень, і була створена ситуація, коли свобода слова використовувалася для пропаганди "русского мира".

Крім того, Генпрокурор зазначив, що за новим епізодом злочину спочатку органи правопорядку отримали заяву народного депутата про те, що від нього вимагають $ 20 тис. за нерозміщення І.Гужвою на своїх медіа-ресурсах компромату.

"Раніше був зафіксований факт вимагання цих засобів, а вчора посередник Гужви отримав $ 10 тис.", - додав Ю.Луценко.

"Покарання за хабар депутатам, журналістам, простим людям я розцінюю як боротьбу зі злочинністю. Закон і справедливість повинні бути для всіх - і для депутатів, і для журналістів, і для міністрів, і для пенсіонерів", - підкреслив Генпрокурор.

Як повідомлялося, в четвер увечері в Києві затримали головного редактора інтернет-видання "Страна.ua" Ігоря Гужву, повідомивГенеральний прокурор України Юрій Луценко.

"За матеріалами ДФС і прокуратури м. Києва затриманий І. Гужва, який вимагав та отримав $ 10 тис. за нерозміщення компрометувальних матеріалів на нинішнього політика", - написав Ю. Луценко на своїй сторінці у Фейсбуці. За словами Генерального прокурора, в розпорядженні слідства є відео- і фотодокази цього правопорушення.

Адвокат Гужви, екс-міністр юстиції часів Януковича, Олена Лукаш, у свою чергу, заявила: "Жодних правових підстав для обшуку не було. Все, що відбувалося в приміщенні "Страна.ua", нагадувало фарс і розправу". Сам Гужва заявив: "Вся ця історія - заздалегідь спланована провокація проти мене і проти "Страны".

У МВС заявили, що у справі про можливе вимагання журналістами "Страна.uа" хабара у нардепа Лінька затримано 2 підозрюваних. Також факт вимагання підтвердивсам нардеп Лінько.

корупція гужва луценко змі прокуратура

Знак гривні
Знак гривні