НАБУ разом з ФБР викрила кришування бурштинокопачів нардепами (ВІДЕО)

Національне антикорупційне бюро разом з Антикорупційною прокуратурою та ФБР викрили депутата від «Блоку Петра Порошенка» Борислава Розенблата та депутата від «Народного фронту» Максима Полякова, а також їхніх помічників на отриманні хабарів за внесення змін до законопроектів про видобуток бурштину.


Охоронця депутата Розенблата від БПП впіймали на отриманні хабара за бурштин

«Два народних депутата з метою отримання неправомірної вигоди від представника компанії-нерезидента, яка зацікавлена у видобутку бурштину в Україні, скористались правом законодавчої ініціативи, з метою «протягтти» через парламент низку змін до законопроектів, які мають покращити умови господарювання для підприємства-замовника для видобутку бурштину та його реалізації», — сказав голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Теоретично: народному депутату від «Блоку Петра Порошенка» Бориславу Розенблату та депутату від франції «Народний фронт» Максиму Полякову загрожує до 12 років ув'язнення.

Про це під час брифінгу повідомив голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

Загальна сума хабарів за декількома епізодами склала 300 тисяч доларів. В рамках розслідування затримано 6 осіб. Усі факти передачі хабарів, за словами Ситника, зафіксовані.

У НАБУ зазначили, що це перша операція, проведена за участі офіцерів під прикриттям, тобто агентурної операції. Вона проведена спільно з ФБР.

Наразі подання на зняття недоторканості з Розенблата та Полякова направлені Генеральному прокурору.

розенблат бурштин корупція житомирщина

Знак гривні
Знак гривні