Завтра в Україні почнуть штрафувати за георгієвську стрічку

Закон про притягнення до адміністративної відповідальності за виготовлення та пропаганду георгіївської стрічки в Україні набуває чинності 15 червня.

14 червня закон про внесення зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення був опублікований в газеті «Голос України». Як зазначено в прикінцевих положеннях закону, він набирає чинності з наступного дня після опублікування, повідомляє Громадське.

Нагадаємо, що закон про заборону георгіївської стрічки був ухвалений Верховною Радою України 16 травня.

Кодекс України про адміністративні правопорушення доповнено новою статтею 173, яка передбачає накладення штрафу в розмірі від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією стрічки або предметів, що містять її зображення, за публічне використання, демонстрацію або носіння стрічки, або її зображення.

За ті ж повторні дії передбачено накладення штрафу в розмірі від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб з конфіскацією стрічки або предметів, що містять її зображення.

21 травня, Президент України Петро Порошенко заявив, що відразу після отримання з парламенту підпише цей закон. Він назвав стрічку символом агресії проти України 2014-2017 років, а не символікою Другої світової війни.

26 травня закон підписав голова Верховної Ради Андрій Парубій. 12 червня Порошенко підписав закон про заборону георгіївської стрічки.

росія пропаганда

Знак гривні
Знак гривні