Поранений кілером чеченський доброволець у реанімації. Кілер теж (ФОТО)

Стан чеченського добровольця Адама Оcмаєва, пораненого в Києві 1 червня, важкий, але стабільний. Про це написала у “Фейсбуці” його дружина Аміна Окуєва, яка в ході самооборони також поранила нападника.

фото з ФБ Адама Осмаєва

“Спасибі всім, хто переживав і молився. За Милості Всевишнього все гаразд. Стан Адама важкий, але стабільний. Кілер зупинений мною з нагородної зброї”, – зазначила Окуєва.


У Києві кілер під виглядом журналіста намагався вбити учасника війни на Донбасі (ФОТО, ВІДЕО)

Стан учасника колишнього бійця батальйону Дудаєва Адама Осмаєва і його нападника «стабільний з деякою позитивною динамікою».

Про це повідомив лікар Київської міської клінічної лікарні №17 Володимир Галік.

«Вони в реанімаційному відділенні, на апаратному диханні. Але вже є елементи свідомості — і в одного, і в іншого. Всі необхідні втручання на даний момент виконані. Працюємо, щоб вони залишилися живі й здорові», — сказав Галік журналістам.

При цьому лікар зазначив, що поки не може дати прогноз їхньому стану.

«Ми будемо робитимемо все для того, щоб вони залишилися живі і по можливості здорові», — підкреслив він.

Галік також розповів, що кулі з тіл постраждалих не діставали, що в Осмаева тільки наскрізні поранення.

«Кулі не діставали. Там були наскрізні поранення, в одного Дакара є куля, але її зараз діставати не можна. Це після стабілізації стану потім в плановому порядку вона вже буде видалена», — розповів він.

Лікар уточнив, що під час надходження пораненого нападника до лікарні його ім'я вказувалось як Олександр Дакар.

Жодних допитів обох чоловіків не було, оскільки вони обидва на штучній вентиляції легенів і не можуть говорити.

Нагадаємо, на Подолі в Києві стався замах на учасницю АТО, що служила в рядах батальйону поліції «Київ-2», Аміну Окуєву та її чоловіка Адама Осмаєва, що був керівником миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва.

Адама Осмаєва в Росії звинувачують у замаху на Путіна.

Нападник має український закордонний паспорт. РБК-Україна опублікувало фото, на якому нібито зображений паспорт нападника. Згідно з фотографією, в Осмаєва стріляв громадянин України Олександр Дакар 1958-го року народження, який народився в Одесі.

Адам Осмаєв (нар. 2 травня 1981, Грозний) — чеченський військовик, майор збройних сил Чеченської Республіки Ічкерія. 2012 року був звинувачений у спробі замаху на президента Росії Володимира Путіна.
У лютому 2015 року під час війни на сході України очолив Міжнародний миротворчий батальйон імені Джохара Дудаєва (після загибелі в Дебальцевому комбата Іси Мунаєва).

Уродженка Одеси, активістка Майдану Аміна Окуєва – з лютого 2017 року заступник комбата в батальйоні Дудаєва. Вона отримала нагородний пістолет від глави МВС Арсена Авакова службу в добровольчому батальйоні “Київ-2” ще 2014 року.

Відео 2014 року:

У 2015-2017 роках – прес-офіцер полку особливого призначення “Київ” Національної поліції України.

За матеріалами Громадського та Новинарні

путін осмаєв кримінал

Знак гривні
Знак гривні