Відбувається великий шмон серед податківців: 454 обшуки, вже 23 арешти

Обшуки у колишніх керівників обласних управлінь податкових пов’язані з екс-міністром доходів і зборів Олександром Клименком.

Про це на спільному брифінгу з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, - передає Громадське.

Загалом співробітники Нацполіції спільно з військовою прокуратурою проводять 454 обшуки у податківців у 15 областях України.

При цьому наразі вже затримано 23 колишнього керівника податкових органів.

Сьогодні вертольотом до Києва, в аеропорт Жуляни, доставлять затриманих. Після цього їх повезуть до суду. Зокрема, мова йде про начальника служби безпеки Курченка генерала-лейтенанта Денисюка.

«24 травня 2016 року за рішенням генпрокурора, економічний блок злочинної організації Януковича був переданий на розслідування в Головну військову прокуратуру, частина військових виробництв вже направлена до суду», — сказав Матіос.

За його словами, щодо Клименка вже розпочато досудове слідство і він вже притягнутий до кримінальної відповідальності за 3 млрд незаконно відшкодованих ПДВ.

«Зараз відбувається операція щодо перших керівників і їх заступників всіх 15 обласних управлінь міністерства доходів і зборів на той момент, так званих державних податкових адміністрацій, які були прямо причетні до організації функціонування так званих податкових майданчиків, в результаті чого держава недоотримала 97 млрд грн», — наголосив військовий прокурор.

клименко янукович корупція Курченко

Знак гривні
Знак гривні