Православні МП протестують проти особливого статусу для церков агресора (ФОТО)

Під Верховною Радою священники і прихожани Української православної церкви Московського патріархату протестують проти законопроекту про особливий статус релігійних організацій, центри яких перебувають у державі, визнаній агресором.

В акції під будівлею парламенту беруть участь кілька тисяч людей, повідомляє кореспондент Громадського.

Зокрема, мітингувальники вважають цей законопроект «антиконституційним актом і державним гонінням на православну церкву» і тримають плакати з вимогами відмовитися від ухвалення цих законів.

Законопроект №4511 про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких перебувають у державі, яка визнана державою-агресором, стоїть у порядку денному парламенту на 18 травня. Цей проект може стосуватися Української православної церкви Московського патріархату, деяких протестантських церков та інших релігійних організацій, якими керують із Росії.

Також до Ради був внесений проект №4128, який дозволяє міняти підпорядкованість релігійної общини якомусь центру за згодою більшості членів релігійної громади, присутніх на зборах.

У свою чергу, деякі з депутатів, зокрема, заступник голови фракції Блоку Петра Порошенка Олексій Гончаренко сказав, що сьогодні у парламенті щодо цих двох проектів буде лише дискусія.

протест закон Рада кремль росія агресія релігія

Знак гривні
Знак гривні