Бойовики обіцяють обміняти вченого Козловського

На Мінських переговорах бойовики пообіцяли, що при узгодженні остаточних списків на обмін в них включити українського вченого Ігоря Козловського, якого утримують у Донецьку.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, яку цитує Громадське.

«Інша сторона, нарешті, пообіцяла, в т ч в форматі ТКГ, що при узгодженні остаточних списків до них включать І. Козловського. Питання тільки в тому, коли інша сторона перестане вигадувати надумані причини зволікання і ми узгодимо дату звільнення», — написала вона.

Також Геращенко повідомила, що перший етап верифікації списків утримуваних осіб завершився, у ньму брала участь українська омбудсменка Лутковська.

Нагадаємо, 3 травня в окупованому Донецьку так званий «військовий трибунал «ДНР» засудив Козловського на 2 роки і 8 місяців позбавлення волі.

Український релігієзнавець Ігор Козловський перебуває у полоні в бойовиків понад рік. Його затримали в січні 2016-го в Донецьку. Родичі говорять про проблеми зі здоров’ям 63-річного науковця.

донеччина репресії козловський

Знак гривні
Знак гривні