У Коломиї обвалився коледж. Спершу подумали, що бігають щурі (ВІДЕО)

15 травня зруйнувалася фасадна стіна навчального корпусу Коломийського економіко-правового коледжу, що на вулиці Богдана Хмельницького, у колишньому адмінкорпусі заводу "Коломиясільмаш" (існує з 1869 року)

Дітей встигли вивести після початку зсуву, але до повного обвалу стіни.

«На момент початку руйнування на першому поверсі в приміщенні їдальні перебувало близько 20 чоловік, які адміністрацією закладу були виведені на вулицю», — йдеться у повідомленні ДСНС.

Окрім фасадної стіни зруйнувались перекриття будівлі з четвертого по перший поверхи.

Почалося все з того, що на першому поверсі у їдальні був шум і почали відставати панелі. Ми подумали, що це бігають щури… Це сталося за годину до обвалу.

Потім почався навчальний процес. Раптом в аудиторію забігає студент і каже, щоб всі негайно виходили, почалася евакуація. Студенти залишили свої речі і ми швидко вийшли. Це було за 15-20 хвилин до обвалу.

Десь протягом 10 хвилин будівля просто обсипалася. Коли я виходила, то на першому поверсі панелі складалися, як книжка. Мабуть, просів фундамент і під вагою 2, 3, 4 поверхів воно все обвалилося”, – повідомила очевидець, викладачка коледжу Валентина Гаврилова.

“Я сиділа в себе в кабінеті і почула, як одна зі студенток сказала, що тріснула стіна. Ми вийшли просто подивитися, а потім повернулися по свої речі. І як поверталися моментально зрушилася стіна, ми вже не змогли вийти з приміщення. Директор виламав задні двері і лише тоді ми вибігли з приміщення. Ми чудом залишилися живі. Дехто навіть не встиг забрати свої речі…”, – розповіла секретарка директора коледжу Надія Зеленюк.

Коледж розташований у адмінбудівлі заводу "Коломиясільмаш".

За матеріалами Дзеркала Коломиї, Лівого берега, Громадського

прикарпаття кримінал будівництво

Знак гривні
Знак гривні