Розгляд арешту для обвинуваченого, якому за даними слідства у МВС відгрузили 156 автоматів для тітушок, суд відтягнув на 9 червня

За даними розкладу засідань судді, «вікон» для слухання по обвинуваченому вистачає у найближчі дні та тижні, але ними не скористались, аби призначити справу до розгляду.

Обвинувачений у справі видачі автоматів Калашникова (АКСУ) зі складів МВС тітушкам (йому відгрузили 156 автоматів і 45 тисяч набоїв) до 9 червня насолоджуватиметься відсутністю жодного запобіжного заходу.

Деталі про справу з міліцейськими автоматами для тітушок читайте тут

Питання продовження його утримання під вартою так і не розглянули протягом 4-денного судового засідання, яке тривало з 25-го по 28 квітня, оскільки адвокати обвинуваченого оголошували відвід кожному наступному судді (а декому – кілька разів поспіль.

Засідання дотягнули до того моменту, коли строк утримання під вартою обвинуваченого Заворотнього завершився. І навіть після його завершення, наступного дня, питання про новий арешт так і не змогли розглянути через черговий відвід.

Після перших травневих вихідних, 5 травня, стало відомо, що суддя Хардіна з Шевченківського районного суду призначила продовження засідання, в якому мають розглянути питання арешту, на 9 червня. Про це повідомляють джерела ТЕКСТів у Генпрокуратурі. До цієї дати обвинувачений Заворотній не має жодних обмежень щодо пересування та контактів зі свідками чи співсправниками.

Нагадаємо, за схожих обставин, залишившись без запобіжного заходу на етапі передачі справи до суду, втік до Росії беркутівець Гончаренко, який обвинувачується у завершеному замаху на вбивство трьох протестувальників і пораненні ще кількох десятків.

Автомат АКСУ. Таких 156 штук хотіли роздати тітушкам

Коментар з приводу такого пізнього призначення справи не вдалось отримати у Шевченківському суді. 5 травня cтаном на 15:15 не відповідав телефон приймальні голови суду, хоча робочий день ще тривав. Керівник апарату суду Марина Володимирівна Марчук пояснила ТЕКСТАМ, що це питання не входить у її компетенцію, і на нього може відповісти лише сама суддя Хардіна.

У приймальні вказаної судді телефоном нам пояснили, що вона знаходиться у нарадчій кімнаті, а опісля у неї завершується робочий день, і тому отримати коментар не вийде. «Невже пані Хардіна піде одразу із нарадчої додому?», - поцікавились ТЕКСТИ. «Яке це має значення?», - відповіли нам по той бік слухавки. Однак повідомили, що наступний робочий день – 8 травня.

Ми дослідили графік засідань судді Хардіної на найближчі тижні і з’ясували, що у ньому достатньо вільного місця.

Наприклад, 8 травня суд і справді працює, а деякі судді мають призначені справи – але у Хардіної немає жодної на цей день.

10 травня перше засідання у Хардіної починається об 11:00. Суддя має «вікно» 8:00 до 11:00. З розкладу можна побачити, що в середньому на одне слухання у кримінальних справах виділяється від години до двох, а деколи – навіть менше часу. Тож з 8:00 до 11:00 цілком могло вміститись стандартне засідання.

12 травня у судді Хардіної – лише три розгляди супроти звичного десятку в справді завантажені дні (як, наприклад, 11 травня), але часу для Заворотнього не знайшлось.

По чотири засідання на день - 15 та 16 травня.
17 травня – останнє призначене засідання на 13:00. Можливо, воно потребує багато часу, але чому тоді на розгляд умисного убивства в той же день виділено 15 хв? Та й по розкладу у цей день видно, що на одне засідання виділяють 0,5-2 години, а то й менше. Отже, і після засідання о 13:00 мав би лишитись час?

18 травня – лише одне засідання вранці, і решта дня – вільна.

19 травня – розклад засідань стартує з обіду, до 13:00 – жодного розгляду.

23 травня – лише три засідання, перше з яких – об 11:00 ранку, така ж картина у настунпні дні – до 26 травня включно.

29 травня – вільний весь розклад після засідання о 9:00 ранку

Виглядає, що у розкладі справді є вільні «слоти» для засідання, тим більше у такій невідкладній справі, але ними чомусь не скористались.
ТЕКСТИ і надалі будуть намагатись отримати коментар від пані Хардіної щодо відкладення розгляду справи загалом і запобіжного заходу зокрема.
Тим часом на сайті Шевченківського суду розгляд справи Заворотнього і його співсправників досі не внесено до розкладу засідань навіть на 9 червня.

тітушки справимайдану заворотній автомати хардіна

Знак гривні
Знак гривні