Німецьку фірму попри перемогу в тендері не допустии до підготовки до Євробачення, віддали контракт друзям (ВІДЕО)

Тому що - тадам! - європейські стандарти не відповідають українським нормам.

Відому німецьку компанію не допустили до встановлення глядацьких трибун у залі, де буде проходити Євробачення, незважаючи на перемогу на тендері.

Зате цю роботу довірили львівській фірмі, яка тісно співпрацювала з компаніями заступника виконавчого продюсера Євробачення Павла Грицака.

Проводити закупівлі для підготовки Євробачення почали в грудні, після підписання відповідного закону Президентом України. Національна телекомпанія України як організатор конкурсу одним із перших тендерів оголосила закупівлю на облаштування глядацьких трибун, яких у МВЦ на лівому березі в Києві немає. 14 грудня тендерний комітет на чолі з призначеним Європейською мовною спілкою виконавчим продюсером Євробачення Олександром Харебіним вибрав переможцем конкурсу на встановлення трибун німецьку компанію Nussli. Їх пропозиція була найвигіднішим - трохи більше одного мільйона євро, інші пропозиції були дорожчими.

Nussli погодилася побудувати трибуни і коментаторські кабіни до 17 квітня. Конструкція передбачала понад 9000 місць для глядачів і 50 коментаторських кабін. Однак з німцями контракт так і не підписали.

"Нам сказали, що ми не відповідаємо українським будівельним нормам. Мовляв, ми запропонували будівництво трибун за європейськими нормами, які не відповідають українським, і в цьому була причина. Потім був оголошений другий тендер, в якому ми вже вирішили не брати участь", - пояснив директор з управління Nussli Ltd Бернд Гельмштадт.

маразм корупція будівництво Євробачення

Знак гривні
Знак гривні